Skal du i gang med at indrette virksomhedens kantine, men ved du ikke helt, hvordan du skaber den bedste udnyttelse af pladsen samtidig med, at du skaber en kantine, som medarbejderne elsker at bruge? Så skal du blot læse videre. Vi har nemlig samlet 5 gode råd til, hvordan du skal indrette kantinen.
Kantiner er en del af de fællesrum, som er på arbejdspladsen. Rummene bidrager til øget trivsel, effektivitet, produktivitet og stærkere sociale bånd mellem kollegaer.
Mange virksomheder har gjort deres yderste for at få en kantine, som passer optimalt til medarbejderne. Her er der tale om indretningen, men også maden og alt det andet, der hører en kantine til. En undersøgelse viser, at hvis der serveres sunde og gode måltider i virksomhedens kantine, så er der større chance for, at medarbejderne er glade for deres arbejde.
Tilpas kantinen til medarbejdernes behov
Det er vigtigt, at kantinens koncept er tilpasset til medarbejderne, og at maden, der bliver serveret, og serviceniveauet imødekommer medarbejdernes forventninger. Når man starter ud, kan man eksempelvis overveje følgende:
● Hvem skal spise i kantinen? Hvordan benytter de kantinen, og hvad forventer de?
● Laver medarbejderne meget fysisk arbejde? Dette afgør, hvor meget mad (kalorier) de har brug for.
● Skal I tilbyde medarbejderne morgenmad eller mulighed for at tage middag med hjem?
● Hvor længe er medarbejderne på arbejde? Hvis de er der længe, kan man overveje at udvide kantinens åbningstider.
Disse spørgsmål, og eventuelt andre, er vigtige at spørge sig selv om, når man skal udvikle en kantine, som alle medarbejderne vil elske at bruge.
Skab gode madoplevelser
Mange ser og smager forskellige verdenskøkkener, og så har debatten om klimaet også ført et stort fokus på kødfrie dage og brug af lokale råvarer med sig. Dette skaber forventninger hos medarbejderne om, at kantinen ikke blot sørge for et måltid, men også madoplevelser med et fokus på lokale råvarer og indkøb. Ved at skabe gode madoplevelser så øger det trivslen og produktiviteten hos medarbejderne.
Vælg det rigtige kantinekoncept til jeres kantine
En kantine er ikke blot en kantine, og det har mange virksomheder indset. Derfor er det vigtigt, at man vælger det rigtige kantinekoncept til sin virksomhed. Vil man gerne have det bedste til sin virksomhed, kan man overveje at få en personalerestaurant. De har ofte et bredere udvalg, længere åbningstider og stilfuldt indretningsdesign.
Giv medarbejderne mulighed for andet end kun at spise i kantinen
En kantine kan sagtens være et sted, hvor man ikke kun spiser. Er der plads tilovers i kantinen, kan det udnyttes til mødezoner eller steder, hvor medarbejderne kan hænge ud i pauser eller efter arbejde. Kantinen kan også bruges til begivenheder uden for og inden for arbejdstiden. Eksempelvis firmafester, temadage m.m.
Husk alle de små, essentielle ting til kantinen
Godt, nu har du styr på konceptet og indretningen for kantinen, nu mangler du blot alle de små ting, som mange måske ikke lige tænker over. Men som alle lægger mærke til, hvis ikke det er der.
Alt til kantinen indebærer drikkevarer, chokolade & slik, fødevareemballage, engangsservice, borddækning, glas, porcelæn, bestik, kaffemaskiner, termokander, køkkenudstyr m.m. Det er alle de ting, som virkelig binder en kantine sammen. Derfor er det vigtigt, at man udvælger gode produkter og gerne har et stort udvalg af de forskellige varianter (eksempelvis drikkevarer). Det er også en fordel, hvis man stiller flere kaffemaskiner til rådighed for sine medarbejdere, så folk hurtigt kan få stillet deres tørst.
Angående de små ting til kantinen kan man også her nævne lys og dispensere til bægre. Med den rette belysning, service og borddækning, som går i samme retning, som den øvrige indretning får kantinen et flot samlet udtryk, som vil skabe glæde hos medarbejderne, når de benytter sig af kantinen.
Køkkenudstyr, som der kan være en fordel at have i kantinen, er eksempelvis salt- og perkværne, bordvogn og eventuelt en dispenser til kønummer. Især en bordvogn er et godt redskab at investere i, hvis man ønsker at tilbyde medarbejderne mad eller drikkevarer andre steder end kantinen. Så kan man nemt fragte mad og drikkevarer fra A til B.
Ønsker du at vide mere om de specifikke kategorier, kan du klikke på linket i denne artikel.